Duvarlar inşaatın temel yapı taşlarındandır. Geçmiş asırlarda kil, toprak gibi maddelerden duvar yapıldığı görülmekteydi. Gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda betonarme duvarların kullanımı yaygınlaştı. Günümüzde, fonksiyonel farklılıkları bulunan birçok duvar türü bilinmektedir. Yük taşıyan, oda sınırlarını belirleyen yapılardır. Binayı, dış etkenlerden koruyarak, mahremiyeti sağlar. Soğuğa ve sıcağa karşı yapılan izolasyon sonucunda işlevselliği de arttırılmıştır.
Duvar çeşitlerinden en sık kullanılanı perde duvar kesme yöntemidir. İşleyiş açısından diğer duvar türlerinden bariz farklılıkları mevcuttur. Bunlardan en önemli olanı, ağırlık taşımamasıdır. Duvar üstüne herhangi bir yük bindirilmesi söz konusu değildir. Panel duvar olarak da anılır. Genellikle çok katlı binalarda tercih edilir. Müstakil ya da daha düşük katlı binalarda çok sık rastlanmaz. Düşük katlı binalarda kolonlar daha az olurken, yüksek katlı binalarda çok sayıda bulunur. Bu da görsellik açısından kısıtlayıcı olabilmektedir. Perde duvar yöntemiyle, kolonların görüntüsü azaltılarak, oda sınırlarının belirlenmesi sağlanır.
İlk olarak, 1950 senesinde lüks ABD evlerinde kullanılmıştır. Görsellik ihtiyacının doğurduğu arz neticesinde perde duvarlar keşfedilmiştir. Herhangi bir taşıyıcı özelliğinin bulunmamasına karşın, işlevselliği yadsınamaz. Ek pencere konuşlandırılmasında çoğunlukla perde duvar kesme uygulanır. Yapıları dış etkenlerden sakınarak binanın izolasyonunu büyük ölçüde sağlar. Sadece iç ve dış mekânı ayırmak için kullanılır. Kolon, döşeme ve kiriş gibi taşıyıcıların ortasına koyularak bağlanma işlemi tamamlanır.
Birçok yöntemle perde duvar kesimi uygulanması mümkündür. Bunlardan en fonksiyonel olanları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
Kesim yöntemleri çoğaltılabilmektedir. Maliyet açısından en uygun olanlarla birlikte yüksek kalite sunan yöntemler yukarıda yer aldığı gibidir. Kullanım avantajları farklılaşan bu cihazlardan en uygun olanı saptandıktan sonra duvar kesimi yapılmalıdır. İhtiyaçlar ve proje hesaplamaları neticesinde farklı cihaz kullanımları gerekebilir. Uzman kişilerin danışmanlığında kullanılacak yöntemler saptanmalıdır.
Uygulama kolaylığı ve kısa sürelerde bitirilmesi gibi avantajları bulunur. Fiber ve diğer duvar yöntemlerine göre çok daha maliyetsizdir. Esnek düzenekleri bulunur, kolayca monte işlemi gerçekleştirilir. Her ebatta üretimi mümkündür. İnşa esnasında yapılan hesaplamalar doğrultusunda perde duvar kesimi yapılır. Perde duvarlar silinebilir kapasiteyle geliştirilir. Her türlü kimyasal bileşenlere karşı dayanıklıdır.